Ga terug
+ servings
Geroosterde bloemkool quiche met twee soorten kaas en een zelfgemaakte bodem van spelt meel. Een heerlijke vegetarische quiche of hartige taart die ideaal is als avondeten of uitgebreide lunch. Ook heel goed koud te eten.

Geroosterde bloemkool quiche met twee soorten kaas

Anna Kaptein
Een heerlijke bloemkool quiche van in de oven geroosterde bloemkool, twee soorten kaas en een zelfgemaakte spelt bodem. Ideaal als vegetarisch hoofdgerecht en goed van te voren al klaar te maken.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gram speltbloem
  • 80 gram speltmeel
  • 100 gram koude boter in blokjes
  • 30 - 40 ml water
  • 1 stuk bloemkool
  • 5 stuks eieren
  • 2 eetlepels mosterd
  • 150 gram buffel mozzarella
  • 100 gram belegen boerenkaas
  • 2 theelepels gerookte paprika
  • 150 ml crème fraîche
  • 2 eetlepels fijn geknipte bieslook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de speltbloem samen met het speltmeel en het zout in een kom.
  • Meng de boter erdoor tot een fijn kruimeldeeg.
  • Druppel het water beetje bij beetje erdoor en kneed het tot een samenhangend deeg. Voeg niet al het water toe als het deeg al soepel genoeg is.
  • Laat het deeg minstens 30 minuten in plasticfolie rusten in de koelkast.
  • Snijd- of breek de bloemkool in allemaal kleine roosjes.
  • Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olijfolie, de gerookte paprikapoeder en een snufje zout.
  • Rooster in 15 minuten in de oven op 200 graden.
  • Vet ondertussen een ondiepe taartvorm met losse bodem van ongeveer 22 cm doorsnee in.
  • Rol het deeg uit tot een dunne lap, groot genoeg zodat hij ruim in de taartvorm past. Druk het deeg voorzichtig in de vorm en verwijder het overtollige deeg wat over de rand hangt.
  • Leg een vel bakpapier in de vorm en vul hem met blind bak bonen of droge peulvruchten (bonen, kikkererwten ed)
  • Bak de bodem 15 minuten in de oven. Haal hem uit de oven en verwijder de blind bak vulling en het bakpapier heel voorzichtig. Laat hem iets afkoelen.
  • Rasp de kaas en scheur de buffel mozzarella in kleine stukjes.
  • Klop de eieren met de crème fraîche, de mosterd en de bieslook los en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de roosjes bloemkool over de bodem van de quiche.
  • Giet daarna voorzichtig het eimengsel erover heen zodat heel de quiche gevuld is.
  • Verdeel als laatste de mozzarella stukjes en de geraspte kaas over de quiche.
  • Zet de taart in de oven en bak nog 30 - 35 minuten af tot hij mooi goudbruin is en de vulling stevig.
  • Laat iets afkoelen voordat je hem voorzichtig uit de vorm haalt.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!