Ga terug
+ servings
Deze vegetarische wokschotel van witte bonen met andijvie is echt een verrassend eenpansgerecht. Ook voor de minder grote andijvie fans.

Witte bonen met andijvie

Anna Kaptein
Deze vegetarische wokschotel van witte bonen met andijvie is echt een verrassend eenpansgerecht. Ook voor de minder grote andijvie fans.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 stuk grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 120 ml droge witte wijn
  • 100 gram oesterzwammen of champignons
  • 250-300 gram andijvie
  • 400 gram gekookte witte cannellinibonen uit blik
  • 80 ml groentebouillon
  • 1 flinke eetlepel mascarpone
  • 3 eetlepel citroensap
  • zout en peper

Instructies
 

  • Snipper de ui en de teentjes knoflook.
  • Was de andijvie en snijd in repen.
  • Scheur de oesterzwammen in repen of snijd de champignons in plakjes.
  • Verwarm de olie in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Fruit hierin de knoflook en ui een paar minuutjes tot ze zacht en glazig zijn.
  • Voeg de paddenstoelen toe en bak ze even mee tot ze zachter worden.
  • Voeg de wijn en andijvie toe.
  • Laat het even flink pruttelen tot de andijvie geslonken is en het meeste van de wijn verdampt.
  • Voeg nu de bonen en bouillon toe. Laat het al roerend zo’n 5 minuten koken.
  • Draai het vuur iets lager en voeg de mascarpone en citroensap toe.
  • Roer alles goed door elkaar en laat het zachtjes pruttelen tot de mascarpone langzaam is “gesmolten”. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas of citroenschil en eet er bijv. knapperig brood bij.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!