Ga terug
–+ servings
Houd je erg van lente ui? Dan is dit het perfecte recept voor jou! Pesto van lente ui geroosterd in de oven, waardoor de lente ui een heerlijke geroosterde smaak krijgt. Lekker voor door de pasta.

Pesto van lente ui

Anna Kaptein
Houd je erg van lente ui? Dan is dit het perfecte recept voor jou! Pesto van lente ui geroosterd in de oven, waardoor de lente ui een heerlijke geroosterde smaak krijgt. Lekker voor door de pasta.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 8 stengels lente ui of bos ui
  • 1 stuk biologische citroen
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 40 gram pijnboompitten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verdeel de stengels lente ui over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met een beetje peper en zout.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp tot je ongeveer 1 eetlepel vol hebt en bestrooi de lente ui met het citroen rasp.
  • Rooster de lente ui 15 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • Doe de geroosterde lente ui, de pijnboompitjes, de kaas, het teentje knoflook en de olijfolie een keukenmachine en mix tot een pesto structuur. Dit hoeft niet super glad te zijn. Als je geen keukenmachine hebt kun je ook een staafmixer met hakmolen gebruiken.
  • Breng de pesto van lente ui zo nodig nog op smaak met zout en peper.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!