Houd je erg van lente ui? Dan is dit het perfecte recept voor jou! Pesto van lente ui geroosterd in de oven, waardoor de lente ui een heerlijke geroosterde smaak krijgt. Lekker voor door de pasta.
Verdeel de stengels lente ui over een met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met een beetje peper en zout.
Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp tot je ongeveer 1 eetlepel vol hebt en bestrooi de lente ui met het citroen rasp.
Rooster de lente ui 15 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Doe de geroosterde lente ui, de pijnboompitjes, de kaas, het teentje knoflook en de olijfolie een keukenmachine en mix tot een pesto structuur. Dit hoeft niet super glad te zijn. Als je geen keukenmachine hebt kun je ook een staafmixer met hakmolen gebruiken.
Breng de pesto van lente ui zo nodig nog op smaak met zout en peper.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!