Ga terug
–+ servings
Een heerlijke en voedzame vegetarische en veganistische linzencurry met paddestoelen. Een makkelijk en snel recept wat je zo op tafel hebt gezet.

Linzencurry met paddenstoelen

Anna Kaptein
Een heerlijke en voedzame vegetarische en veganistische linzencurry met paddenstoelen. Een makkelijk en snel recept wat je zo op tafel hebt gezet.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Veganistisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram oesterzwammen
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 2 eetlepel Thaise rode currypasta (of 1 el als je niet van pittig houdt)
  • 300 gram gedroogde rode linzen
  • 650 ml groentebouillon
  • 10 gram verse koriander of peterselie

Instructies
 

  • Verhit 1 eetlepel olie in een ruime pan met dikke bodem.
  • Snipper de ui en de knoflook en fruit beide tot ze glazig zien.
  • Voeg het mosterdzaad toe en bak mee tot ze beginnen te poppen.
  • Voeg daarna de currypasta toe en bak deze 2 minuutjes mee.
  • Voeg de linzen, de kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook.
  • Laat het op een laag vuur 20-25 minuten pruttelen, tot de linzen gaar zijn en het meeste water door de linzen is opgenomen of verdampt.
  • Roer af en toe even door. Zijn de linzen nog niet gaar maar koken ze al droog? Voeg dan nog een klein scheutje water toe en laat verder pruttelen.
  • Zet ondertussen een grote koekenpan met 2 eetlepels zonnebloemolie op redelijk hoog vuur.
  • Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes. Scheur de oesterzwammen in reepjes.
  • Bak de champignons en oesterzwammen in 7 a 8 minuten bruin terwijl je ze regelmatig omschud. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de verse koriander (of peterselie als je niet van koriander houd) grof.
  • Serveer de linzencurry met paddestoelen met de verse koriander of peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!