Ga terug
+ servings
Winterse veganistische curry met knolselderij en palmkool. Een smaakvolle curry vol met groenten. Lekker om te serveren met zilvervliesrijst.

Curry met knolselderij en palmkool

Anna Kaptein
Winterse veganistische curry met knolselderij en palmkool. Een smaakvolle curry vol met groenten. Lekker om te serveren met zilvervliesrijst.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Veganistisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk knolselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram palmkool
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 3 eetlepels korma curry pasta
  • 1 stuk rode ui
  • 300 ml kokosmelk

Instructies
 

  • Zet een pan met dikke bodem en een flinke scheut olijfolie op middelhoog vuur.
  • Snipper de ui en de knoflook en fruit deze enkele minuten aan in de wok.
  • Voeg ook de korma curry pasta toe en laat nog ene paar minuten meebakken terwijl je regelmatig roert.
  • Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe aan de wok en roer alles goed door.
  • Schil ondertussen de knolselderij en snijd deze in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm en voeg toe aan de curry saus.
  • Was de palmkool en scheur de bladeren van de stelen. Snijd de bladeren in repen en de stelen in stukjes. Zijn de stelen heel dun? Dan is dit niet nodig en kun je alles in één keer in repen snijden.
  • Voeg als eerste de stelen van de palmkool toe aan de curry saus en 5 minuten pas de bladeren. De stelen hebben (als ze wat dikker zijn) een langere kooktijd nodig.
  • Laat de curry nog 5 minuten zachtjes pruttelen totdat de knolselderij gaar is.
  • Serveer de curry met knolselderij en palmkool met naanbrood of met rijst.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!