Ga terug
+ servings
Gevulde koude wraps met zelfgemaakte basilicum humus, sla, paprika, geraspte biet en ingelegde meiraap. Heerlijk als gezonde vegetarische of vegan maaltijd tijdens warme dagen.

Gevulde koude wraps met groenten en humus

Anna Kaptein
Gevulde koude wraps met zelfgemaakte basilicum humus, sla, paprika, geraspte biet en ingelegde meiraap. Heerlijk als gezonde vegan maaltijd tijdens warme dagen of een picknick.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Veganistisch hoofdgerecht
Porties 6 kleine wraps

Ingrediënten
  

  • 6 stuks volkoren wraps
  • 1 stuks grote gekookte biet of 2 kleinere bieten
  • 1 stuk ingelegde meiraap zie tekst boven voor recept
  • 1 stuk zoete punt paprika
  • basilicum humus zie tekst boven voor recept
  • 100 gram eikenblad sla of een andere sla soort

Instructies
 

  • Maak de basilicum humus en de ingelegde meiraap volgens het recept in de tekst boven. Heb je nu geen meiraap gebruik dan andere zoetzure groenten zoals ingelegde rode ui, ingelegde rode biet of augurken (Het recept van ingelegde rode ui en ingelegde rode biet kun je terugvinden op deze site).
  • Besmeer de wraps royaal met de basilicum humus aan één kant.
  • Raps de rode biet met een grove rasp.
  • Was de sla en scheur in kleinere stukjes.
  • Was de punt paprika en snijd deze in dunne repen.
  • Verdeel de sla, de punt paprika, de ingelegde meiraap en de geraspte rode biet over het midden van de wraps.
  • Rol de wraps voorzichtig op en serveer de gevulde koude wraps. Lekker als koude avondmaaltijd, uitgebreide lunch of om mee te nemen tijdens een picknick.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!