Zet een ruime pan met de bietjes op het vuur en laat de bietjes in ongeveer 1 uur gaar koken (zomer bieten iets korter).
Giet de bieten af en laat afkoelen. Verwijder het velletje en rasp de bietjes met een grove rasp. Zet tot gebruik apart.
Verwarm de oven ondertussen voor op 220 graden.
Pak de grootste ovenschaal die je hebt.
Was de tomaten. Snijd ze door midden en doe in de ovenschaal.
Pel de ui en de knoflook, snijd grof en verdeel ook over de ovenschaal.
Besprenkel met de balsamico azijn en de olijfolie en bestrooi met de suiker, de oregano, de chilivlokken en een snuf zout.
Rooster de tomaten 25 minuten inde oven. Schep halverwege een keer om.
Pureer de geroosterde tomaten met een staafmixer en breng zo nodig nog extra op smaak met zout en peper.
Was de grote ovenschaal af zodat je hem opnieuw kunt gebruiken. Verdeel over de ovenschaal als eerste een laagje tomatensaus. Verdeel hier overheen wat geraspte rode biet en verkruimel als laatste wat van de zachte geitenkaas eroverheen. Bedek deze eerste laag met de lasagnebladen. Herhaal deze stappen totdat je alleen nog een beetje tomatensaus over hebt. Verdeel deze als laatste over de ovenschaal.
Snijd de mozzarella in plakken en bedek de vegetarische lasagne met geitenkaas met de plakken mozzarella.
Zet de lasagne in het midden van de oven en bak deze 30 minuten in de oven tot hij goudbruin en gaar is.