Verwarm de oven voor op 220 graden.
Pak de grootste ovenschaal die je hebt.
Was de tomaten. Snijd ze door midden en doe in de ovenschaal.
Was de bleekselderij en snijd de stengels in kleine stukjes. Verdeel ook over de ovenschaal.
Pel de ui en de knoflook, snijd grof en verdeel ook over de ovenschaal.
Besprenkel met de balsamico azijn en de olijfolie en bestrooi met de suiker, de oregano, de chilivlokken en een snuf zout.
Rooster de tomaten en de bleekselderij 25 minuten inde oven. Schep halverwege een keer om.
Zet een pan met dikke bodem en een scheut olijfolie op het vuur.
Voeg als de olie heet is de tomatenpuree toe. Laat deze 3 minuten bakken terwijl je regelmatig roert.
Voeg daarna de geroosterde tomaten en bleekselderij toe evenals de bouillon en de tomatenblokjes en breng aan de kook.
Pureer de soep geroosterde tomaten met een staafmixer en breng zo nodig nog extra op smaak met zout en peper.