Ga terug
–+ servings
Een zelfgemaakte soep geroosterde tomaten en bleekselderij. Een snelle manier voor het maken van een vegetarische en verse tomatensoep.

Soep geroosterde tomaten en bleekselderij

Anna Kaptein
Een zelfgemaakte soep geroosterde tomaten en bleekselderij. Een snelle manier voor het maken van een vegetarische en verse tomatensoep.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo tomaten
  • 1 bos bleekselderij
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 stuks uien
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 theelepel suiker
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 liter groentebouillon

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Pak de grootste ovenschaal die je hebt.
  • Was de tomaten. Snijd ze door midden en doe in de ovenschaal.
  • Was de bleekselderij en snijd de stengels in kleine stukjes. Verdeel ook over de ovenschaal.
  • Pel de ui en de knoflook, snijd grof en verdeel ook over de ovenschaal.
  • Besprenkel met de balsamico azijn en de olijfolie en bestrooi met de suiker, de oregano, de chilivlokken en een snuf zout.
  • Rooster de tomaten en de bleekselderij 25 minuten inde oven. Schep halverwege een keer om.
  • Zet een pan met dikke bodem en een scheut olijfolie op het vuur.
  • Voeg als de olie heet is de tomatenpuree toe. Laat deze 3 minuten bakken terwijl je regelmatig roert.
  • Voeg daarna de geroosterde tomaten en bleekselderij toe evenals de bouillon en de tomatenblokjes en breng aan de kook.
  • Pureer de soep geroosterde tomaten met een staafmixer en breng zo nodig nog extra op smaak met zout en peper.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!