Meiraap salade
Anna Kaptein
Deze meiraap salade met komkommer, radijsjes, rozijnen en amandelen is een heerlijke rauwkost salade. Geschikt als vegetarische maaltijd salade of als bijgerecht.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
2 stuks meirapen 1 stuk komkommer 100 gram gemengde blad sla 12 stuks radijsjes 80 gram rozijnen 50 gram amandelen 4 eetlepel olijfolie 1 eetlepel limoensap 1 eetlepel gember siroop 2 theelepels mosterd 1 theelepel honing
Schil de meirapen en snijd ze in de keukenmachine of een mandoline in dunne plakjes.
Was de komkommer en snijd deze ook in dunne plakjes.
Verwijder de kontjes van de radijsjes, was ze en snijd ze ook in dunne plakjes.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan en hak ze grof.
Klop van de olijfolie, de limoensap, de gember siroop, de mosterd en de honing een dressing.
Was zo nodig de sla.
Meng de meiraap, de radijsjes, de komkommer en de sla samen in een platte sla schaal en besprenkel met de dressing.
Bestrooi de meiraap salade als laatste met de gehakte amandelen en de rozijnen.