Ga terug
+ servings
Een heerlijke smeuïge zoetzure frambozen plaatcake om je vingers bij af te likken. Een makkelijk recept waarbij de oven het meeste werk doet.

Frambozen plaatcake

Anna Kaptein
Een heerlijke smeuïge zoetzure frambozen plaatcake om je vingers bij af te likken. Een makkelijk recept waarbij de oven het meeste werk doet.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Bakken
Porties 1 plaatcake

Ingrediënten
  

  • 200 gram boter
  • 200 gram fijne suiker
  • 3 stuks eieren
  • 200 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 125 gram verse frambozen bevroren kan ook, maar laat ze eerst goed ontdooien en uitlekken
  • 1 stuk biologische citroen
  • snufje zout

Instructies
 

  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een platte bakblik, bakplaat of ovenschaal in en bestuif met wat bloem.
  • Mix de suiker, boter en snufje zout goed door elkaar met een mixer of keukenmachine. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en klop tot een luchtig beslag.
  • Zeef de bloem en meng deze samen met het bakpoeder heel rustig en beetje bij beetje door het beslag. Voeg als laatste de frambozen toe en spatel deze er voorzichtig doorheen.
  • Was de citroen, droog hem goed af en rasp de schil. Meng deze ook door het beslag en spatel het beslag vervolgens in de bakvorm.
  • Zet de frambozen plaatcake in het midden van de oven en bak 45 minuten. Prik daarna met een satéprikker voor de gaarheid. Wanneer de cake nog te nat is, verleng de baktijd dan steeds met 5 minuten net zolang tot de frambozen plaatcake gaar is.
  • Eetsmakelijk!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!