Ga terug
+ servings
preisoep met mais

Preisoep met mais

Anna Kaptein
Deze vegetarische preisoep met mais en aardappels is heerlijk voedzaam, gezond en makkelijk. Hij staat binnen een handomdraai op tafel.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 stuks preien
  • 2 stuks aardappels
  • 1 stuk maiskolf
  • 1 liter groentebouillon
  • 50 ml slagroom
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel mosterd

Instructies
 

  • Schil de aardappels en maak de maiskolf schoon.
  • Snijd de prei in grove ringen en de aardappels in blokken en was deze.
  • Snipper de knoflook.
  • Zet één pan met 2 eetlepels olijfolie op het vuur en één pan met water en een snufje zout.
  • Bak de knoflook kort aan wanneer de olie op temperatuur is en voeg daarna de prei en de aardappel toe. Bak deze 3 minuten aan en voeg de groentebouillon toe. Laat dit 20 minuten doorkoken.
  • Voeg wanneer het water kookt de maiskolf toe en laat deze 20 minuten koken. Haal daarna de kolf eruit en laat deze afkoelen.
  • Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de slagroom en de mosterd toe en breng de soep op smaak met wat peper en eventueel nog wat zout.
  • Snijd de mais van de kolf af en garneer de preisoep met de mais.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!