Ga terug
–+ servings
Pasta met andijvie, blauwe kaas en balsamico

Pasta met andijvie, blauwe kaas en balsamcio

Anna Kaptein
Een onverwachts lekkere vegetarische pasta met andijvie, blauwe kaas en balsamico. Een gezond en makkelijk pasta recept met andijvie.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram spelt pasta
  • 1 krop andijvie
  • 2 eetlepel boter
  • 1 stuk ui
  • 1 teen knoflook
  • 75 gram zachte blauwe kaas zoals gorgonzola of zachte blauwe geitenkaas
  • 2 eetlepels balsamicoazijn het liefst een oude
  • zout en peper

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Verwijder de schil van de ui, halveer de ui en snijd in dunne ringen.
  • Snijd het teentje knoflook fijn.
  • Verhit 1 eetlepel boter in de wok. Fruit hierin de ui en de knoflook, tot de ui glazig is.
  • Snijd ondertussen de andijvie in kwarten en vervolgens in grove repen.
  • Was de andijvie en doe ze vervolgens met aanhangend vocht in de wok bij de ui.
  • Roerbak het mengsel 3 tot 5 minuten tot de andijvie geslonken en zacht is.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet de pasta af en doe de pasta in de pan met andijvie en nog een eetlepel boter.
  • Meng het geheel goed door elkaar en laat de boeter smelten. Breng opnieuw op smaak met peper en zout.
  • Schep de pasta met andijvie op 2 borden en verkruimel de kaas erover.
  • Druppel tot slot de balsamicoazijn erover.
  • Garneer de pasta met andijvie eventueel met wat geroosterde pijnboompitjes.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!