Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Verwijder de schil van de ui, halveer de ui en snijd in dunne ringen.
Snijd het teentje knoflook fijn.
Verhit 1 eetlepel boter in de wok. Fruit hierin de ui en de knoflook, tot de ui glazig is.
Snijd ondertussen de andijvie in kwarten en vervolgens in grove repen.
Was de andijvie en doe ze vervolgens met aanhangend vocht in de wok bij de ui.
Roerbak het mengsel 3 tot 5 minuten tot de andijvie geslonken en zacht is.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet de pasta af en doe de pasta in de pan met andijvie en nog een eetlepel boter.
Meng het geheel goed door elkaar en laat de boeter smelten. Breng opnieuw op smaak met peper en zout.
Schep de pasta met andijvie op 2 borden en verkruimel de kaas erover.
Druppel tot slot de balsamicoazijn erover.
Garneer de pasta met andijvie eventueel met wat geroosterde pijnboompitjes.