Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de groene asperges, schil een heel klein beetje de hardere onderkanten van de groene asperges indien nodig en snijd de onderkanten af.
Verdeel de groene asperges over een met bakpapier beklede bakplaat.
Was de citroen en maak droog. Rasp de citroenschil met een fijne rasp en verdeel het citroenrasp over de groene asperges.
Besprenkel de groene asperges met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met wat peper en zout.
Rooster de groene asperges in 20 minuten in de oven.
Kook ondertussen de eieren in 8 minuten (als ze uit de koelkast komen) zacht.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Was de spinazie en laat goed uitlekken.
Pak een grote salade schaal.
Verdeel de spinazie over de schaal.
Leg daarna voorzichtig de geroosterde groene asperges hier overheen.
Snijd de eieren in halve maantjes en verdeel over de salade.
Leg de bol burrata in het midden van de salade en scheur een beetje open.
Besprenkel de laatste eetlepel olijfolie en de crème de balsamico over de salade en bestrooi met de pijnboompitjes.
Serveer de salade met groene asperges en spinazie.