Ga terug
–+ servings
Hou je wel erg van schnitzels maar eet je liever geen vlees? Probeer dan eens deze aubergine schnitzels! Heerlijke vegetarische schnitzels met verse basilicum.

Aubergine schnitzel

Anna Kaptein
Hou je wel erg van schnitzels maar eet je liever geen vlees? Probeer dan eens deze aubergine schnitzels! Heerlijke vegetarische schnitzels met verse basilicum.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Totale tijd 36 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 8 schnitzels

Ingrediënten
  

  • 2 stuks grote aubergines
  • 2 stuks eieren
  • 100 gram paneermeel
  • 100 gram bloem
  • 10 gram verse basilicum
  • zout en peper
  • flinke scheut zonnebloemolie

Instructies
 

  • Was de aubergines.
  • Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 2 cm.
  • Leg de aubergine plakken naast elkaar op keukenpapier en bestrooi alle plakken royaal met zout.
  • Laat het zout ongeveer 10 minuten intrekken totdat er flink wat vocht uit de aubergine plakken komt. Dit is het bittere vocht.
  • Verwijder het vocht met een keukenpapiertje.
  • Zet drie bakjes klaar waar de aubergine plakken in passen. Doe in het eerste bakje het bloem en in het tweede bakje de twee eieren. Kluts deze goed door met een vork. Doe in het derde bakje het paneermeel.
  • Breng het bloem goed op smaak met zout en peper en meng goed door.
  • Paneer vervolgens alle aubergine plakken aan beide zijden met als eerste het bloem, daarna het ei mengsel en als laatste het paneermeel.
  • Zet een grote koekenpan met royaal zonnebloemolie op middelhoog vuur. Laat goed heet worden.
  • Bak vervolgens de aubergine plakken beide kanten 3 minuten totdat je aan beide kanten een goudbruin korstje hebt.
  • Serveer direct en bestrooi et de blaadjes basilicum.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!