Ga terug
+ servings
Tulband met kokos en cranberry's. Een heerlijk luchtige en winterse cake voor bij de koffie tijdens de feestdagen.

Tulband met kokos en cranberry's

Anna Kaptein
Deze prachtige tulband met kokos en cranberry's is de perfecte cake om te serveren bij de koffie. Heerlijk voor tijdens de feestdagen en hij staat binnen een handomdraai op tafel.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Bakken
Porties 1 tulband

Ingrediënten
  

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 180 gram boter op kamer temperatuur
  • 200 gram suiker
  • 3 stuks eieren
  • 100 gram kokos waarvan 25 gram ter garnering
  • 150 gram gedroogde cranberry's
  • sap van een halve limoen
  • 100 gram poedersuiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet een tulband vorm in en bestuif met bloem.
  • Mix de boter en de suiker met de keukenmachine of handmixer tot een luchtige massa.
  • Klop 1 voor 1 de eieren erdoor.
  • Zeef vervolgens het zelfrijzend bakmeel en voeg al kloppend beetje bij beetje toe.
  • Voeg een snufje zout toe en 75 gram van de kokos. Mix alles goed door elkaar tot een egaal beslag.
  • Spatel als laatste de cranberry's erdoor en schep het beslag in de tulband vorm.
  • Zet in het midden van de oven en bak in 50 - 55 minuten mooi goudbruin. Test met een saté prikker of de tulband gaar is. Als deze er schoon uit komt dan is de tulband klaar.
  • Haal de tulband uit de oven en stort deze na 10 minuten voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
  • Meng het limoensap met de poedersuiker tot glazuur en verdeel het glazuur mooi over de tulband.
  • Verdeel vervolgens de overgebleven 25 gram kokos over de tulband en versier met een paar cranberry's.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!