Ga terug
+ servings
appel tulband, cake, bakken, zondag bakdag, kokosbloesemsuiker, goed zoet, appel

Appel tulband

Anna Kaptein
Een smaakvolle en kruidige appel tulband met een gezonde twist door de kokosbloesemsuiker. Een heerlijke frisse appel cake in de vorm van een tulband. 
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 55 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Bakken
Porties 1 tulband

Ingrediënten
  

  • 3 stuks biologische eieren
  • 4 stuks friszure appels ikzelf vind goudrenet erg lekker hiervoor
  • 1 stuk biologische citroen
  • 230 gr zelfrijzend bakmeel + extra om mee te bestuiven
  • 200 ml volle melk
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepel speculaaskruiden
  • 175 gram kokosbloesemsuiker
  • 100 gram roomboter + extra om in te vetten

Instructies
 

  • Warm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de tulband in met boter en bestuif daarna met het bloem.
  • Was de citroen, rasp de schil en pers hem uit.
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in dunne plakjes.
  • Besprenkel met het citroensap zodat de appel niet verkleurd.
  • Meng de eieren met een mixer samen met de suiker tot en luchtige crème.
  • Smelt de boter op heel laag vuur. Kijk uit dat de boter niet te heet wordt, laat zo nodig weer afkoelen totdat het net niet hard wordt.
  • Schenk het boter bij het eimengsel en meng er rustig door.
  • Voeg ook het citroenrasp, het meel, de kaneel, de speculaaskruiden en een snufje zout toe. Meng het rustig door tot een mooi beslag.
  • Voeg de melk beetje bij beetje toe totdat ook dit mooi is opgenomen door het beslag.
  • Schep als laatste de appels door het beslag en doe het beslag in de tulband vorm.
  • Bak de tulband in het midden van de oven in 50 - 55 minuten gaar en check de gaarheid met een satéprikker.
  • Laat de appel tulband volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm stort.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!