Vul je sous vide, of de pan waarin je de sous vide stick, doet met genoeg water. Stel de temperatuur in op 50 graden.
Bestrijk de moten zalm aan beide zijden met olijfolie en bestrooi naar smaak met peper en zout.
Doe 2 stukken zalm naast elkaar in een vacuüm zak of hersluitbare diepvrieszak. Gebruik 2 zakken (2 stukken zalm per zak).
Vervolgens trek je alle lucht uit de zak met de vacumeermachine. As je werkt met de hersluitbare diepvrieszakken dan laat je de open zak heel voorzichtig in het voorverwarmde water zakken. Door de druk van het water zal de meeste lucht uit de zak gaan. Als het water net tot onder de sluiting komt sluit je de zak goed af. Zorg dat de sluiting bij deze zakken altijd boven water blijft. Bij de vacuümzak hoeft dit niet.
Stel de timer in op 25 minuten.
Maak de pesto volgens de beschrijving in het recept.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet voor de pasta een ruime pan met water en een snufje zout op het vuur en breng aan de kook.
Was de tomaatjes, verdeel over een ovenschaal. Besprenkel met een eetlepel olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak. Pof de tomaatjes in 10 minuten in de hete oven.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Zet een kleine koekenpan met een scheutje olijfolie op halfhoog vuur. Voeg de resterende 100 gram zeekraal toe en bak heel kort (ongeveer 2 minuten) in de hete pan. Haal uit de pan en zet apart.
Giet de pasta af en doe terug in de pan. Voeg de pesto toe en meng goed door de pasta.
Verdeel de pasta met pesto over de borden. Voeg de tomaatjes mooi verdeeld toe. Haal de zalm wanneer deze klaar is uit de sous vide en heel voorzichtig uit de zak (de zalm is erg kwetsbaar). Leg voorzichtig op de pasta.
Leg als laatste de kort gebakken zeekraal op de sous vide zalm en serveer. Eetsmakelijk!