Ga terug
+ servings
Spaghetti met croutons en heel veel verse kruiden. Een heerlijk vegetarisch pasta gerecht met een krokante bite en bomvol smaak.

Spaghetti met croutons en verse kruiden

Anna Kaptein
Spaghetti met croutons en heel veel verse kruiden. Een heerlijk vegetarisch pasta gerecht met een krokante bite en bomvol smaak.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram volkoren spaghetti
  • 1 stuk courgette
  • 1 stuk rode peper
  • 1 stuk sjalot
  • 4 stuks zuurdesem boterhammen
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 ml slagroom
  • 15 gram verse basilicum
  • 15 gram verse peterselie
  • 15 gram verse bieslook
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de zuurdesem boterhammen met een scherp mes in kleine blokjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Besprenkel de brood blokjes met olijfolie en peper en rooster 10 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Zet apart en laat afkoelen.
  • Verhoog de temperatuur van de oven naar 220 graden.
  • Was de courgette en snijd hem in blokjes van 1 x 1 cm.
  • Doe de courgette blokjes in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Snijd één van de twee knoflook tenen in dunne plakjes en verdeel tussen de courgette.
  • Rooster de courgette 15 minuten in de oven en schep halverwege om.
  • Zet een pan met dikke bodem en een scheut olijfolie op laag vuur.
  • Snipper de sjalot, de overgebleven knoflookteen en de rode peper in kleine stukjes en laat ongeveer 5 minuten zachtjes aanfruiten.
  • Voeg daarna de slagroom toe en zet het vuur zo laag mogelijk of even uit.
  • Kook de pasta in een middelgrote pan volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Hak de verse kruiden fijn en meng ze door de croutons heen.
  • Giet de pasta af en doe deze vervolgens in de pan met gefruite ui, knoflook en peper. Meng goed door en breng zo nodig nog wat op smaak met zout en peper.
  • Serveer de spaghetti en bestrooi met de verse kruiden en zuurdesem croutons.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!