Snij de venkel in grote stukken.
Pel en schil de ui en snipper grof.
Was de wortels en snijd in plakjes.
Verwarm in een soeppan met dikke bodem de roomboter en voeg de ui en het venkelzaad toe, bak deze +/- 2 minuten.
Voeg vervolgens de venkel, de wortel en een klein laagje water toe en bak het +/- 5 minuten.
Voeg vervolgens de rest van het water toe.
Verkruimel de bouillonblokjes in de soep en laat de soep +/- 20 minuten rustig koken.
Ondertussen kan de pesto gemaakt worden. Pak hiervoor de keukenmachine.
Hak dille en olijven fijn.
Hak de amandelen fijn.
Pel en pers de knoflook uit.
Voeg alle ingrediënten incl. olijfolie samen in de keukenmachine en maal het grof.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg de slagroom toe. Breng zo nodig nog op smaak met peper en zout.
Snij de zongedroogde tomaten in reepjes / stukjes om te gebruiken als topping.
Dien de venkel wortel soep op in een glas en voeg een schepje pesto toe en wat tomaten reepjes.