Ga terug
+ servings
Heerlijke gegrilde courgetterolletjes met ricotta, geitenkaas en munt. Gegratineerd in de oven. Een lekkere én koolhydraatarme vegetarische ovenschotel.

Courgetterolletjes met ricotta, geitenkaas en munt

Anna Kaptein
Heerlijke gegrilde courgetterolletjes met ricotta, geitenkaas en munt. Gegratineerd in de oven. Een lekkere én koolhydraatarme vegetarische ovenschotel.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks courgettes
  • 1 stuk ui
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram ricotta
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 5 gram verse munt alleen de blaadjes
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel agavesiroop

Instructies
 

  • Maak van de olijfolie, de chilivlokken, een flinke snuf zout en één teentje uitgeperste knoflook een marinade.
  • Was de courgette en snijd de courgette in langwerpige dunne plakken van max 1 cm.
  • Verhit de grillpan of de grillplaat en laat alvast goed heet worden.
  • Bestrijk de plakken courgette royaal aan beide zijden met de marinade.
  • Gril de plakken courgette aan beide kanten tot ze mooi gaar zijn en de gril strepen goed zichtbaar zijn.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng ondertussen de ricotta, geitenkaas en muntblaadjes met een beetje versgemalen peper en een snufje zout in de keukenmachine of met de staafmixer tot een gladde massa.
  • Zet ook een kleine pan met dikke bodem op halfhoog vuur. Snipper de ui en de overgebleven teen knoflook en fruit een paar minuten zachtjes aan.
  • Doe vervolgens de tomatenblokjes erbij en laat 10 minuten zachtjes door koken. Breng op smaak met een snufje zout, wat versgemalen peper en de agavesiroop.
  • Doe op elke gegrilde courgetteplak een beetje van het ricotta mengsel en rol de courgetteplak voorzichtig op. Leg het courgetterolletje in een ovenschaal. Herhaal dit met alle courgetteplakken.
  • Verdeel het tomatenmengsel over de courgetterolletjes.
  • Rasp de Parmezaanse kaas met de handrasp en verdeel over de ovenschaal.
  • Strooi als laatste de pijnboompitjes erover heen en gratineer de courgetterolletjes met ricotta in 25 minuten in de oven.
  • Serveer de courgetterolletjes met ricotta eventueel met vers ciabatta brood.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!