Ga terug
+ servings
tapenade van verschillende soorten paddenstoelen zoals kasatnje champignons en gedroogd eekhoorntjesbrood. Een veganistisch tapenade recept.

Vegan champignon tapenade

Anna Kaptein
Deze vegan champignon tapenade is helemaal zoals een champignon of paddenstoelen tapenade bedoeld is. De heerlijke aardse smaken van de verschillende paddenstoelen samen met de frisheid van de kappertjes. Kortom, een aanrader!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 1 flinke kom vol

Ingrediënten
  

  • 250 gram kastanje champignons
  • 15 gram gedroogde porcini / eekhoorntjesbrood
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels kappertjes
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 10 gram verse peterselie
  • 1/4 theelepel chilivlokken

Instructies
 

  • Leg de gedroogde porcini of eekhoorntjesbrood in een klein bakje met lauwwarm water zodat ze kunnen wellen. Zorg dat ze net onder staan.
  • Borstel de champignons schoon met een champignon borstel en snijd de champignons vervolgens in plakjes.
  • Zet een koekenpan met een scheut olijfolie op hoog vuur. Bak de champignons samen met de chilivlokken gedurende 5 minuutje sterwijl je ze regelmatig omschud.
  • Voeg daarna het gewelde eekhoorntjesbrood samen met het vocht toe aan de koekenpan. Bak deze op hoog vuur nog ongeveer 5 minuten mee totdat het vocht is verdwenen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  • Doe de gebakken champignons en het eekhoorntjesbrood, de geroosterde pijnboompitjes, de kappertjes, de olijfolie, het teentje knoflook en het grootste gedeelte van de peterselie (hou een beetje apart voor de garnering) in de keukenmachine.
  • Draai de ingrediënten in de keukenmachine tot een tapenade. Maal het niet te fijn, het is lekker als je nog wat structuur proeft. Is de tapenade nog iets te droog? Voeg wat extra olijfolie toe. Breng zo nodig nog extra op smaak met zout en peper.
  • Serveer de vegan champignon tapenade met de overgebleven peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!