Ga terug
–+ servings
Een heerlijk luchtige en zoet zurige rabarber spelt cake met ricotta. Een makkelijk en snel cake recept, met de looks van een prachtige taart.

Rabarber spelt cake met ricotta

Anna Kaptein
Een heerlijk luchtige en zoet zurige rabarber spelt cake met ricotta. Een makkelijk en snel cake recept, met de looks van een prachtige taart.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Bakken
Porties 1 rabarber cake

Ingrediënten
  

  • 500 gram rabarber
  • 200 gram spelt bloem
  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • 150 gram ricotta
  • 3 stuks eieren
  • 1 zakje vanille suiker
  • 10 gram bakpoeder
  • 2 eetlepels amandelschaafsel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de stengels rabarber en maak ze schoon door de uiteinden en de draden te verwijderen.
  • Snijd de rabarber in stukjes van ongeveer 3 cm.
  • Vet een springvorm in en bestuif met wat bloem.
  • Mix de suiker, de vanille suiker en de boter met een handmixer tot een romige massa.
  • Voeg vervolgens de eieren toe en mix weer goed tot een glad beslag.
  • Voeg beetje bij beetje de spelt bloem toe terwijl je blijft mixen.
  • Voeg de ricotta toe en mix deze ook goed door.
  • Voeg het bakpoeder toe en mix goed erdoor.
  • Voeg als laatste een snufje zout en mix ook goed door.
  • Doe het beslag in de springvorm en maak glad met de bolle kant van een lepel.
  • Verdeel de stukjes rabarber over de cake. Doe dit stapsgewijs zoals op de foto zodat je een leuk patroontje krijgt. Werk van binnen naar buiten tot de rabarber op is.
  • Decoreer als laatste met het amandelschaafsel.
  • Zet in het midden van de oven en bak de rabarber spelt cake in 30 - 35 mooi goudbruin.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!