Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel venkel gratin
Anna Kaptein
Een verrassend lekkere aardappel venkel gratin met de zoetige smaken van venkel als aanvulling. Een aardappel en groenten gratin in één.
Nog geen beoordelingen
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
40
minuten
min
Totale tijd
50
minuten
min
Gang
Bijgerecht
Porties
4
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
650
gram
aardappels
450
gram
venkel
50
ml
melk
30
gram
roomboter
150
gram
belegen geraspte kaas
1
eetlepel
paneermeel
peper en zout
Instructies
Schil de aardappels, snijd ze in grove stukken en kook ze met een snuf zout in 20 minuten gaar.
Snijd het groene loof van de venkel knol af en snijd de rest ook in stukken.
Kook de venkel met een snuf zout in 10 minuten gaar.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de venkel in de keukenmachine en pureer.
Stamp de aardappels met een puree stamper tot puree.
Voeg de gepureerde venkel, de melk en de roomboter toe en meng goed door elkaar.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de aardappel venkel puree over een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas en het paneermeel.
Zet de aardappel venkel gratin gedurende 20 minuten in de oven tot je een mooi goudbruin korstje hebt.
Heb je dit recept geprobeerd?
Laat ons weten
hoe het smaakte!