Ga terug
+ servings
Een verrassend lekkere aardappel venkel gratin met de zoetige smaken van venkel als aanvulling. Een aardappel en groenten gratin in één.

Aardappel venkel gratin

Anna Kaptein
Een verrassend lekkere aardappel venkel gratin met de zoetige smaken van venkel als aanvulling. Een aardappel en groenten gratin in één.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 650 gram aardappels
  • 450 gram venkel
  • 50 ml melk
  • 30 gram roomboter
  • 150 gram belegen geraspte kaas
  • 1 eetlepel paneermeel
  • peper en zout

Instructies
 

  • Schil de aardappels, snijd ze in grove stukken en kook ze met een snuf zout in 20 minuten gaar.
  • Snijd het groene loof van de venkel knol af en snijd de rest ook in stukken.
  • Kook de venkel met een snuf zout in 10 minuten gaar.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de venkel in de keukenmachine en pureer.
  • Stamp de aardappels met een puree stamper tot puree.
  • Voeg de gepureerde venkel, de melk en de roomboter toe en meng goed door elkaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de aardappel venkel puree over een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas en het paneermeel.
  • Zet de aardappel venkel gratin gedurende 20 minuten in de oven tot je een mooi goudbruin korstje hebt.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!