De verse tuinbonen in deze tuinbonen tomaten salade hebben niet meer nodig dan wat olijfolie, citroenrasp, cherrytomaatjes en verse burrata. Een heerlijke, eenvoudige en gezonde verse bonensalade.
Zet een pan met kokend water op het vuur en voeg de gedopte tuinbonen toe. Voeg GEEN zout toe, dan worden de tuinbonen taai.
Kook de tuinbonen in 12 minuten gaar. Proef wel even voordat je ze afgiet, de kooktijd kan wat afwijken i.v.m. de grootte en de versheid van de bonen. Giet de tuinbonen af en laat afkoelen.
Was en halveer de cherrytomaatjes in de lengte.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
Was de citroen en droog goed af. Rasp de schil van de citroen en meng samen met de olijfolie, peper en zout.
Meng de tuinbonen, de gehalveerde cherrytomaatjes en de olijfolie dressing door elkaar.
Hak de amandelen grof en strooi over de salade.
Serveer de burrata bovenop de tuinbonen tomaten salade en trek een beetje uit elkaar.
Serveer de tuinbonen tomaten salade met burrata.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!