Verwarm de oven voor op 100 graden.
Was en halveer de cherrytomaatjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de snijkanten naar boven.
Besprenkel met 1 eetlepel van de olijfolie, de Italiaanse kruiden, peper en een snuf zout en laat de tomaatjes gedurende 1,5 uur in de oven dogen.
Haal de daarna uit de oven en laat afkoelen.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Verwarm de oven daarna voor op 200 graden.
Was de courgettes en snijd ze in grove stukken. Verdeel de courgette stukken over een met bakpapier beklede bakplaat (pak een nieuwe velletje bakpapier hiervoor).
Schil de ui en snijd ook in grove stukken. Verdeel ook over de bakplaat.
Doe hetzelfde met de knoflook tenen.
Besprenkel met 2 eetlepels van de olijfolie. Bestrooi daarna met de dragon, de chilivlokken en een flinke snuf zout.
Rooster de courgette 20 minuten in de oven.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet.
Doe gelijk daarna de geroosterde courgettes, ui en knoflook in de nog hete pan.
Voeg de room toe en meng met de staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde saus. Breng zo nodig nog wat op smaak met zout of peper.
Voeg gelijk daarna de pasta toe aan de saus en meng goed door. Verwarm zo nodig nog even.
Serveer de pasta met courgettesaus en decoreer met de oven gedroogde tomaatjes en de pijnboompitten.