Ga terug
+ servings
Makkelijk, lekker, gezond en vegetarisch. Dat zijn deze bloemkool koekjes! Heerlijk als tussendoortje of als bijgerecht. Serveer er een lekkere frisse salade bij en je hebt een ideale lichte maaltijd.

Bloemkool koekjes

Anna Kaptein
Makkelijk, lekker, gezond en vegetarisch. Dat zijn deze bloemkool koekjes of burgers! Heerlijk als tussendoortje of als bijgerecht. Serveer er een lekkere frisse salade bij en je hebt een ideale lichte maaltijd.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 12 koekjes

Ingrediënten
  

  • 600 gram bloemkool staat ongeveer gelijk aan één middelgrote bloemkool
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 stuk ei
  • 1/2 kop bloem of amandelmeel
  • 50 gram amandelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk kleine ui
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • snuf zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwijder de groene bladeren van de bloemkool en snijd in grove stukken.
  • Pel de ui en de knoflook en snipper in grove stukken.
  • Doe de ui, de knoflook en de bloemkool in de keukenmachine.
  • Voeg ook het ei, de bloem, de kaas, de helft van de amandelen, het zout en de kruiden toe.
  • Mix het geheel in de keukenmachine. Maal het niet te fijn, er mogen gerust nog wat grotere stukjes bloemkool in blijven zitten.
  • Als het geheel nog erg vochtig is voeg je nog wat extra bloem of amandelmeel toe.
  • Maak van het beslag 12 balletjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze wat plat. Decoreer met de overgebleven amandelen.
  • Bak de bloemkool koekjes in ongeveer 25 minuten in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn.
  • Let op: als ze net warm uit de oven komen zijn ze nog erg breekbaar.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!