Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de bieten en snijd in grove stukken van ongeveer 2 x 2 cm. Verdeel over een braadslede.
Maak van de balsamico azijn, de olijfolie, de honing en de chilivlokken een marinade. Voeg ook een flinke snuf zout toe.
Verdeel de helft van de marinade over de bietjes en bewaar de rest van de marinade.
Rooster de bietjes in ongeveer 50 minuten in de oven gaar. Prik heel regelmatig met een vork om de gaarheid te controleren en hussel regelmatig om. De gaartijd kan namelijk tussen winter- of zomer bieten erg verschillen.
Haal de bietjes uit de oven en laat afkoelen.
Kook ondertussen de bulgur volgens aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan en hak ze grof.
Doe de bulgur in een grote salade schaal of kom. Verdeel de bietjes met het kookvocht er over heen en meng goed erdoor.
Meng ook de rozijnen en de rest van de marinade door de bulgur salade.
Brokkel de blauwe kaas in kleine stukjes en meng ook door de salade.
Was de waterkers zo nodig en meng ook door de salade.
Verdeel als laatste de gehakte amandelen over de bulgur salade met rode biet en serveer.