Ga terug
–+ servings
Deze heerlijke rabarber aardbei kruimel taart is een succes op elke verjaardag. Lekker zoet in combinatie met zuur en een heerlijke kruimellaag. Extra groot formaat zodat je gerust een tweede stukje kunt nemen.

Rabarber aardbei kruimel taart

Anna Kaptein
Deze heerlijke rabarber aardbei kruimel taart is een succes op elke verjaardag. Lekker zoet in combinatie met zuur en een heerlijke kruimellaag. Extra groot formaat zodat je gerust een tweede stukje kunt nemen.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Bakken
Porties 1 plaattaart

Ingrediënten
  

  • 500 gram rabarber
  • 250 gram aardbeien
  • 250 gram suiker 60 gram voor compote + 125 gram voor bodem + 65 gram voor kruimellaag
  • 3 eetlepels water
  • 1 eetlepel custard poeder
  • 290 gram bloem 40 gram voor kruimellaag + 250 gram voor bodem
  • 180 gram koude roomboter 125 gram voor bodem + 55 voor kruimellaag
  • 1 stuk ei
  • 85 gram havermout
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • snufje zout

Instructies
 

  • Was de rabarber, verwijder de draden en snijd de rabarber in stukken van ongeveer 2 cm.
  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd door midden.
  • Zet de rabarber met de 2 eetlepels water en 60 gram van de suiker op en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes door koken.
  • Voeg de aardbeien toe en laat nog 10 minuten door koken totdat je een zachte compote hebt.
  • Maak de custard poeder samen met 1 eetlepel water aan en voeg ook toe. Laat de compote afkoelen.
  • Maak vervolgens de bodem van de taart. Doe 250 gram van de bloem samen met 125 gram van de suiker, 125 gram van de koude roomboter (in stukjes gesneden), 1 ei en een snufje in een kom en kneed dit tot een mooi egaal deeg. Dek af en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Maak ondertussen het kruimeldeeg. Doe 40 gram van het bloem, de havermout, 65 gram van de suiker, een snufje zout en 55 gram van de boter in een kom en kneed tot een kruimeldeeg. Dek af en zet tot gebruik in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat van ongeveer 40 x 25 cm.
  • Rol het deeg met een deegroller uit totdat het heel de bakplaat bedekt. Leg netjes op de bakplaat en prik er met een vork een paar gaatjes in.
  • Bak de bodem 20 minuten in de oven en laat daarna iets afkoelen.
  • Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 graden.
  • Verdeel de rabarber aardbeien compote over de gehele bodem van de taart.
  • Haal het kruimeldeeg uit de koelkast en verkruimel dit over de rabarber aardbeien compote heen tot het netjes verdeeld is over de taart.
  • Bestrooi de taart als laatste met het amandelschaafsel.
  • Bak de rabarber kruimel aardbei taart in 30 minuten in de oven totdat het kruimeldeeg mooi goudbruin en knapperig is.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!