Was de rabarber, verwijder de draden en snijd de rabarber in stukken van ongeveer 2 cm.
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd door midden.
Zet de rabarber met de 2 eetlepels water en 60 gram van de suiker op en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes door koken.
Voeg de aardbeien toe en laat nog 10 minuten door koken totdat je een zachte compote hebt.
Maak de custard poeder samen met 1 eetlepel water aan en voeg ook toe. Laat de compote afkoelen.
Maak vervolgens de bodem van de taart. Doe 250 gram van de bloem samen met 125 gram van de suiker, 125 gram van de koude roomboter (in stukjes gesneden), 1 ei en een snufje in een kom en kneed dit tot een mooi egaal deeg. Dek af en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
Maak ondertussen het kruimeldeeg. Doe 40 gram van het bloem, de havermout, 65 gram van de suiker, een snufje zout en 55 gram van de boter in een kom en kneed tot een kruimeldeeg. Dek af en zet tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat van ongeveer 40 x 25 cm.
Rol het deeg met een deegroller uit totdat het heel de bakplaat bedekt. Leg netjes op de bakplaat en prik er met een vork een paar gaatjes in.
Bak de bodem 20 minuten in de oven en laat daarna iets afkoelen.
Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 graden.
Verdeel de rabarber aardbeien compote over de gehele bodem van de taart.
Haal het kruimeldeeg uit de koelkast en verkruimel dit over de rabarber aardbeien compote heen tot het netjes verdeeld is over de taart.
Bestrooi de taart als laatste met het amandelschaafsel.
Bak de rabarber kruimel aardbei taart in 30 minuten in de oven totdat het kruimeldeeg mooi goudbruin en knapperig is.