Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Rabarber gember siroop
Anna Kaptein
Zelf je rabarber gember siroop maken is veel makkelijker dan je denkt! Probeer het eens en drink voortaan je zelfgemaakte limonade.
Nog geen beoordelingen
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
10
minuten
min
Totale tijd
20
minuten
min
Gang
Drankjes
Ingrediƫnten
450
gram
rabarber
5
cm
geschilde gember
4
eetlepels
suiker
sap van een halve citroen
750
ml
water
Instructies
Maak de rabarber schoon en snijd in grove stukken.
Snijd de geschilde gember in plakjes.
Zet de rabarber met de gember, het citroensap en 2 eetlepels suiker op het vuur en breng aan de kook.
Laat 10 minuten zachtjes doorkoken tot de rabarber moes is geworden.
Zeef de rabarber en de gember. Wat je overhoud is alleen het vocht. De rabarber is nog erg lekker door de yoghurt.
Zet het vocht samen met het water op het vuur met de overige 2 eetlepels suiker en breng weer aan de kook.
Laat net zo lang door koken tot het voor de helft is ingekookt.
Dit is je rabarber gember siroop. Leng aan met water om er limonade van te maken.
Heb je dit recept geprobeerd?
Laat ons weten
hoe het smaakte!