Ga terug
Zelf je rabarber gember siroop maken is veel makkelijker dan je denkt! Probeer het eens en drink voortaan je zelfgemaakte limonade.

Rabarber gember siroop

Anna Kaptein
Zelf je rabarber gember siroop maken is veel makkelijker dan je denkt! Probeer het eens en drink voortaan je zelfgemaakte limonade.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Drankjes

Ingrediƫnten
  

  • 450 gram rabarber
  • 5 cm geschilde gember
  • 4 eetlepels suiker
  • sap van een halve citroen
  • 750 ml water

Instructies
 

  • Maak de rabarber schoon en snijd in grove stukken.
  • Snijd de geschilde gember in plakjes.
  • Zet de rabarber met de gember, het citroensap en 2 eetlepels suiker op het vuur en breng aan de kook.
  • Laat 10 minuten zachtjes doorkoken tot de rabarber moes is geworden.
  • Zeef de rabarber en de gember. Wat je overhoud is alleen het vocht. De rabarber is nog erg lekker door de yoghurt.
  • Zet het vocht samen met het water op het vuur met de overige 2 eetlepels suiker en breng weer aan de kook.
  • Laat net zo lang door koken tot het voor de helft is ingekookt.
  • Dit is je rabarber gember siroop. Leng aan met water om er limonade van te maken.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!