Ga terug
+ servings
Eens wat anders proberen dan een klassieke boterkoek? Bak dan eens deze boterkoek met havermout en appel. Verrassend lekker en net wat gezonder en frisser.

Boterkoek met havermout en appel

Anna Kaptein
Eens wat anders proberen dan een klassieke boterkoek? Bak dan eens deze boterkoek met havermout en appel. Verrassend lekker en net wat gezonder en frisser.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Bakken
Porties 1 boterkoek

Ingrediënten
  

  • 125 gram havermout
  • 100 gram bloem
  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram suiker
  • 2 stuks eieren 1 om in te smeren
  • rasp van 1 biologische citroen
  • 1 stuk flinke appel
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maal de havermout fijn in de keukenmachine.
  • Mix de boter samen met de suiker met een handmixer tot een luchtig mengsel.
  • Voeg één ei en een snufje zout toe.
  • Voeg als laatste het bloem en de gemalen havermout beetje bij beetje toe en mix goed door elkaar.
  • Vet de boterkoekvorm of springvorm in.
  • Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in halve maantjes.
  • Doe het deeg mengsel in de boerkoekvorm en strijk met de bolle kant van de lepel mooi glad.
  • Verdeel de appel partjes mooi over de boterkoek.
  • Kluts het tweede ei met een vork door elkaar en bestrijk de boterkoek met het ei mengsel.
  • Verdeel het amandelschaafsel over de boterkoek.
  • Bak de boterkoek met havermout en appel in 35 gaar en mooi goudbruin.
  • Laat iets afkoelen voordat je hem aan snijd.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!