Bruschetta met champignons
Anna Kaptein
Deze vegetarische bruschetta met gemarineerde champignons is heerlijk als klein voorgerecht, als borrel hapje of als onderdeel van een uitgebreide lunch.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
250 gram kastanje champignons 4 takjes tijm 1 teentje knoflook 1 eetlepel balsamico azijn 1 stuk ciabatta 4 eetlepels olijfolie
Snijd de ciabatta in plakken.
Rooster de plakken ciabatta in de broodrooster of oven en leg ze op een schaal.
Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes.
Pluk de blaadjes van de tijm takjes af.
Zet een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur.
Voeg de champignons en de blaadjes tijm toe wanneer de olie goed heet is.
Pers de knoflook uit met de knoflook pers en voeg samen met de eetlepel balsamico azijn toe.
Bak de champignons in ongeveer 7 minuten op redelijk hoog vuur terwijl je ze regelmatig omschud. Breng op smaak met zout en peper.
Besprenkel de overige eetlepels olijfolie over de geroosterde plakken ciabatta brood.
Verdeel daarna het champignon mengsel over de plakken ciabatta brood en serveer de bruschetta's met champignons.