Ga terug
+ servings
Boterzachte courgette uit de sous vide met verse dragon, mozzarella en pijnboompitjes. Een heerlijk en makkelijk bijgerecht uit de sous vide.

Courgette uit de sous vide

Anna Kaptein
Boterzachte courgette uit de sous vide met verse dragon, mozzarella en pijnboompitjes. Een heerlijk en makkelijk bijgerecht uit de sous vide.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Sous vide
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks grote courgettes of 4 kleine courgettes heeft de voorkeur
  • 5 gram verse dragon
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 bol buffel mozzarella
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Was je courgettes en snijd ze in kwarten.
  • Pluk de blaadjes dragon van de steeltjes.
  • Schil het teentje knoflook en snijd in plakjes.
  • Vul je sous vide, of de pan waarin je de sous vide stick doet, met genoeg water.
  • Stel de temperatuur in op 84 graden en laat het water opwarmen.
  • Maak van 2 eetlepel olijfolie, de plakjes knoflook en de blaadjes dragon een marinade. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de courgettes over twee vacuüm- of hersluitbare diepvries zakken. Probeer de courgette in één laag te houden, zodat ze gelijkmatig kunnen garen.
  • Verdeel als laatste ook de marinade over de courgette in de zakken.
  • Trek vervolgens alle lucht uit de zak met de vacumeermachine. Als je werkt met de hersluitbare diepvrieszakken dan laat je de open zak heel voorzichtig in het voorverwarmde water zakken. Door de druk van het water zal de meeste lucht uit de zak gaan. Als het water net tot onder de sluiting komt sluit je de zak goed af. Zorg dat de sluiting bij deze zakken altijd boven water blijft. Bij een vacuümzak hoeft dit niet.
  • Stel de timer in op 1 uur.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan en zet een mooie grote platte schaal klaar.
  • Haal na 1 uur de courgette voorzichtig uit de zakken en vang het vocht in een kommetje op.
  • Verdeel de courgette over de schaal met de snijkant naar boven.
  • Besprenkel het kookvocht met de dragon en de knoflook over de courgettes.
  • Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de courgette.
  • Strooi als laatste de pijnboompitjes over de courgette en serveer de courgette uit de sous vide.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!