Ga terug
–+ servings
Zuurkool schotel met pastinaak. Een heerlijke gezonde en vegetarische ovenschotel. die binnen no time op tafel staat. Super makkelijk en smaakvol.

Zuurkool schotel met pastinaak

Anna Kaptein
Zuurkool schotel met pastinaak. Een heerlijke gezonde en vegetarische ovenschotel die binnen no time op tafel staat. Super makkelijk en smaakvol.500 gram kruiden zuurkool.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 520 gram zuurkool met kruiden
  • 500 gram pastinaak
  • 700 gram kruimige aardappels
  • 200 gram geraspte belegen kaas
  • 40 gram roomboter
  • 150 ml melk
  • 1 eetlepel paneermeel.
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Stoof de zuurkool zachtjes in een pan met 5 eetlepels water of witte wijn gedurende 20 minuten. Zet het vuur uit na 20 minuten.
  • Schil ondertussen de aardappels en de pastinaak.
  • Snijd in grove stukken en zet in een ruime pan met water en een snuf zout op het vuur.
  • Breng aan de kook en laat in 20 minuten gaar koken. Giet de aardappels en de pastinaak af en stamp tot een puree met een puree stamper.
  • Voeg de melk en roomboter toe en maak tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.
  • Pak een ruime ovenschaal. Bedek de bodem van de ovenschaal met een dun laagje puree. Verdeel daar overheen een dun laagje zuurkool (zonder het vocht). Doe daar overheen weer een laagje puree en blijf dit afwisselen. Zorg wel dat je eindigt met een laagje puree.
  • Bedek de ovenschaal als laatste met de geraspte kaas en het paneermeel.
  • Zet de zuurkoolschotel met pastinaak gedurende 25 - 30 minuten in het midden van de oven tot je een mooi bruin korstje hebt.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!