Ga terug
+ servings
Sous vide gegaarde rode kool met balsamico, rode wijn en specerijen. Een heerlijk winters bijgerecht. Een goed recept voor tijdens het kerstdiner of voor een winterse avondmaaltijd.

Sous vide gegaarde rode kool met balsamico

Anna Kaptein
Sous vide gegaarde rode kool met balsamico, rode wijn en specerijen. Een heerlijk winters bijgerecht. Een goed recept voor tijdens het kerstdiner of voor een winterse avondmaaltijd.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 30 minuten
Gang Sous vide
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk rode kool
  • 200 ml rode wijn
  • 40 ml balsamico azijn
  • 4 eetlepels honing
  • 4 stuks kruidnagels
  • 1 stuk kaneelstokje
  • 1 stuk laurierblaadje
  • zout en peper

Instructies
 

  • Vul je sous vide, of de pan waarin je de sous vide stick doet, met genoeg water.
  • Stel de temperatuur in op 84 graden en laat het water opwarmen.
  • Doe de rode wijn, balsamico azijn, honing, kruidnagels en laurier in een pannetje en breng aan de kook.
  • Laat dit tot ongeveer 1/3 inkoken. Laat het vervolgens afkoelen.
  • Snijd de rode kool in tweeën en verwijder de stronk en de buitenste bladeren.
  • Snijd de rode kool vervolgens in heel dunne reepjes. Dit kun je ook met de keukenmachine of de mandoline doen.
  • Doe rode kool reepjes in een vacuüm- of hersluitbare diepvries zak en bestrooi met wat zout en peper. Probeer de rode kool in één redelijk dunne laag te houden, zodat de rode kool gelijkmatig kan garen. Het zal niet allemaal in één zak passen, verdeel ze dan over twee zakken.
  • Verdeel de ingekookte marinade over de zak (ken) met rode kool.
  • Trek vervolgens alle lucht uit de zak met de vacumeermachine. Als je werkt met de hersluitbare diepvrieszakken dan laat je de open zak heel voorzichtig in het voorverwarmde water zakken. Door de druk van het water zal de meeste lucht uit de zak gaan. Als het water net tot onder de sluiting komt sluit je de zak goed af. Zorg dat de sluiting bij deze zakken altijd boven water blijft. Bij de vacuümzak hoeft dit niet.
  • Stel de timer in op 3 uur en laat de sous vide verder het werk doen.
  • Wanneer de rode kool na 3 uur gaar is kun je deze gelijk serveren of je laat de rode kool in de zak(ken) zitten en laat deze gelijk terug koelen in een grote bak met koud water en een paar ijsklontjes. Vervolgens kun je de rode kool in de zak(ken) nog maximaal een week in de koelkast bewaren.
  • Voordat je de rode kool gaat serveren kun je deze in 15 minuten in de sous vide weer opwarmen.
  • Breng zo nodig de sous vide rode kool nog extra op smaak met zou en peper.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!