Ga terug
–+ servings
Vegan plaattaart met gegrilde aubergine en gemarineerde tofu, vegetarisch, veganistisch, gezond, recept, makkelijk

Vegan plaattaart met gegrilde aubergine en gemarineerde tofu

Anna Kaptein
Een rokerige en smaakvolle vegan plaattaart met gegrilde aubergine en gemarineerde tofu. Een verrassend veganistisch hoofdgerecht.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Veganistisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 stuks aubergines
  • 75 gram cashewnoten
  • 400 gram tofu
  • 1 rol vers bladerdeeg koemelkvrij
  • 2 cm geschilde verse gember fijngeraspt
  • 1 stuk rode peper heel fijngesneden
  • 2 eetlepel Japanse rijstwijn mirin
  • 60 ml sojasaus
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook geperst of fijngesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Snijd de aubergine in plakken van 1 cm en spreid uit op een schoon aanrecht. Bestrooi alle plakken royaal met zout om zo het vocht (en dus de bittere smaak) uit de aubergine te trekken.
  • Haal de tofu uit de verpakking en druk voorzichtig zoveel mogelijk van het vocht uit de blok tofu. Snijd de tofu vervolgens in blokjes van 1 cm.
  • Maak de marinade van de rijstwijn, geraspte gember, fijngesneden peper en de sojasaus. Verdeel over de blokjes tofu en laat minimaal 20 minuten marineren. Schep regelmatig met een lepel om.
  • Meng twee lepels olijfolie met een fijn geperst teentje knoflook, een snuf zout en peper. Pak een grillpan of grillplaat als je die hebt en verwarm voor op middelhoog vuur.
  • Verwijder met keukenpapier al het zout en het vocht van de aubergines. Bestrijk de aubergine plakken aan beide kanten met de olie marinade en gril aan beide zijden totdat de bruine strepen goed zichtbaar zijn.
  • Zet een koekenpan op het vuur met een eetlepel zonnebloemolie en laat goed heet worden. Bak de tofu in 5 minuten op middelhoog vuur terwijl je deze regelmatig omschept. Als de tofu mooi bruin is schep je deze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Rol het bladerdeeg uit op een licht bebloemd werkblad tot een lap ter grootte van je bakplaat. Leg het deeg op de met bakpapier beklede bakplaat. Prik op verschillende plekken gaatjes met een vork.
  • Verdeel de aubergine plakken evenredig over het bladerdeeg en laat de randen vrij. Verdeel de tofublokjes over de plaattaart. Verdeel als laatste ook de cashewnoten over de plaattaart.
  • Bak de vegan plaattaart met gegrilde aubergine en gemarineerde tofu in 20 - 30 minuten goudbruin en gaar. De plaattaart is zowel warm als koud te eten.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!