Ga terug
–+ servings
Deze spelt quiche met aubergine, courgette en paprika is een een heerlijk vegetarisch en voedzaam recept boordevol groenten.

Spelt quiche met aubergine, courgette en paprika

Anna Kaptein
Deze spelt quiche met aubergine, courgette en paprika is een een heerlijk vegetarisch en voedzaam recept boordevol groenten.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk paprika
  • 1 stuk aubergine
  • 1 stuk courgette
  • 2 stuks uien
  • 9 stuks cherrytomaatjes gehalveerd
  • 200 ml slagroom
  • 3 stuks eieren
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 100 gram speltbloem
  • 80 gram speltmeel
  • 100 gram koude boter in blokjes
  • 30 - 40 ml water
  • blaadjes van 5 takjes tijm
  • ongeveer 1 dl olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Doe de speltbloem samen met het speltmeel en het zout in een kom.
  • Meng de boter erdoor tot een fijn kruimeldeeg.
  • Druppel het water beetje bij beetje erdoor en kneed het tot een samenhangend deeg. Voeg niet al het water toe als het deeg al soepel genoeg is.
  • Laat minstens 30 minuten in plasticfolie rusten in de koelkast.
  • Leg de paprika in een ovenschaal en zet in de oven. Haal ze na ongeveer 35 minuten (als ze licht geblakerd zijn) uit de oven. Dek gelijk af met plasticfolie (pas op dat je je handen niet brand) en zet opzij.
  • Snijd de aubergine in blokjes van ongeveer 1 cm en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze royaal met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de uien in ringen en fruit in een koekenpan op zacht vuur ongeveer 25 minuten tot ze gaar en zoet zijn. Let op dat je ze wel regelmatig omschept.
  • Schuif de aubergine in de oven.
  • Snijd de courgette in blokjes van 1 cm en vermeng met olijfolie, peper en zout. Voeg na 15 minuten toe aan de aubergine blokjes in de oven en rooster ze samen nog eens 10 minuten.
  • Haal alles uit de oven als het klaar is en zet opzij. Schakel de oven terug naar 200 graden.
  • Vet een ondiepe taartvorm met losse bodem van ongeveer 22 cm doorsnee in.
  • Rol het deeg uit tot een dunne lap, groot genoeg zodat hij ruim in de taartvorm past.
  • Druk het deeg voorzichtig in de vorm en verwijder het overtollige deeg wat over de rand hangt.
  • Leg een vel bakpapier in de vorm en vul hem met blind bak bonen of droge peulvruchten (bonen, kikkererwten ed)
  • Bak de bodem 15 minuten in de oven.
  • Haal hem uit de oven en verwijder de blind bak vulling en het bakpapier heel voorzichtig. Laat hem iets afkoelen.
  • Verdeel daarna de uien over de bodem, gevolgd door de aubergine en courgette en de paprika.
  • Verdeel daarna de geitenkaas en de blaadjes tijm.
  • Halveer de cherrytomaatjes en verspreid over de taart met de snijkant naar boven.
  • Klop de eieren samen met de slagroom los in een kom en breng op smaak met zout en peper.
  • Giet het mengsel voorzichtig in de vorm. Zorg dat de tomaten onbedekt blijven.
  • Zet de taart in de oven en bak nog 30 - 35 minuten af tot hij mooi goudbruin is en de vulling stevig.
  • Laat iets afkoelen voordat je de spelt quiche met aubergine, courgette en paprika voorzichtig uit de vorm haalt.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!