Ga terug
+ servings
Deze curry met rode linzen en aubergine is gezond, makkelijk en erg lekker. Bovendien ook nog vegetarisch én veganistisch.

Curry met rode linzen en aubergine

Anna Kaptein
Deze curry met rode linzen en aubergine is gezond, makkelijk en erg lekker. Bovendien ook nog vegetarisch én veganistisch.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Veganistisch hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk grote aubergine
  • 1 stuk rode of groene peper
  • 3 eetelepel olie
  • 1 theelepel chilipoeder of cayennepeper
  • 1 stuk ui
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 2 eetlepel Thaise rode currypasta (of 1 el als je niet van pittig houdt)
  • 150 gram gedroogde rode linzen
  • 450 ml groentebouillon
  • verse koriander of peterselie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Snijd de aubergine in stukken en doe ze in een ovenschaal.
  • Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de peper en snijd fijn.
  • Meng de aubergine, peper, chilipoeder en 2 eetlepels olie goed door elkaar.
  • Bak de aubergine 20-25 minuten in de oven tot ze zacht, gaar en goudbruin is.
  • Verhit ondertussen 1 eetlepels olie in een ruime pan met dikke bodem.
  • Snipper de ui en fruit deze tot ze glazig is.
  • Voeg het mosterdzaad toe en bak mee tot ze beginnen te poppen.
  • Voeg daarna de currypasta toe en bak deze 2 minuutjes mee.
  • Voeg de linzen en bouillon toe en breng aan de kook.
  • Laat het op een laag vuur 20-25 minuten pruttelen, tot de linzen gaar zijn en het meeste water door de linzen is opgenomen of verdampt.
  • Roer af en toe even door. Zijn de linzen nog niet gaar maar koken ze al droog? Voeg dan nog een klein scheutje water toe en laat verder pruttelen.
  • Haal de pittige aubergine uit de oven en roer de stukken door de linzencurry.
  • Serveer de curry met rode linzen en aubergine direct met verse koriander of peterselie erover.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!