Ga terug
Pasta met savooiekool en pittige pompoenpit pangrattato, groenten, biologisch, vegetarisch, groentenabonnement, aan tafel bij anna, seizoensgroenten, biologisch

Pasta met savooiekool en pittige pompoenpit pangrattato

Anna Kaptein
Een heerlijk vegetarisch pasta recept deze pasta met savooiekool en pittige pompoenpit pangrattato. Een verrassend recept met de prachtige savooiekool of ook wel groene kool genaamd.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram savooiekool
  • 150-200 gram speltpasta
  • 250 ml groentebouillon
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 stuk ui
  • 5 tenen knoflook
  • 2 takjes tijm of 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 stuk rode peper
  • 1 stuk oude bruine boterham
  • 2 eetlepel pompoenpitten
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • zout en peper

Instructies
 

  • Begin met het maken van de pittige pompoenpit-pangrattato, oftewel gebakken broodkruim, maar dan net een beetje leuker.
  • Plaats hiervoor je oude boterham en pompoenpitten in een keukenmachine en maal tot een grof kruim.
  • Snipper de helft van de knoflook en snijd het rode pepertje fijn.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit de knoflook en peper 2 minuten.
  • Voeg de broodkruim toe en bak 5-10 minuten tot het kruim zeer knapperig is. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
  • Verwijder de harde kern van de savooiekool en snijd de bladeren in reepjes.
  • Snipper de ui en overgebleven knoflook.
  • Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de pasta beetgaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en resterende knoflook tot de ui glazig is.
  • Voeg de tijmblaadjes en kool toe en roerbak 1 minuut.
  • Voeg de bouillon toe, breng aan de kook, dek de pan af en laat de kool in 10 minuten zacht en beetgaar worden. Het meeste vocht zal dan verdwenen zijn. Je houdt precies genoeg over om de pasta van een glanzend laagje te voorzien.
  • Giet de pasta af, schep de pasta voorzichtig door de kool en breng op smaak.
  • Schep de pasta met savooienkool op borden, verdeel de geitenkaas erover en bestrooi met de pangrattato. Serveer direct.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!