Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bestuif je werkplek licht met bloem en rol hierop het bladerdeeg uit tot een grote rechthoekige lap.
Leg de lap op een met bakpapier beklede bakplaat.
Kerf met een mes, op 2 centimeter van de rand, het deeg rondom in (maar niet helemaal door), zodat het er als het ware uitziet als een fotolijstje.
Deze rand zal tijdens het bakken omhoog komen zodat er een mooie rand om je taart ontstaat.
Prik met een vork wat gaatjes in het middendeel.
Meng de mascarpone, mierikswortel en het sap van de citroen door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Smeer het mascarponemengsel uit over het middendeel van de bladerdeeg bodem en laat de rand vrij.
Snijd de bieten in partjes en leg ze dakpansgewijs op het mascarponemengsel. Duw ze er een beetje in.
Breng wederom op smaak met wat peper en zout en sprenkel er wat olijfolie over.
Klop het ei los en smeer hiermee de rand van de taart in.
Bak de taart in 20 minuten in het midden van de oven, tot het deeg goudbruin en mooi gerezen is.
Verdeel de rucola over de taart en drapeer de gerookte zal erop.
Breng de hartige taart met bietjes en zalm eventueel nog op smaak met wat zout, peper en dille.