Verdeel de bloemkool in kleine roosjes, was deze en blancheer daarna de bloemkool roosjes 3 minuten in kokend water met een snufje zout.
Schil de aardappels, snijd ze in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm en blancheer de aardappel blokjes daarna in het bloemkool water voor 4 minuten.
Zet een wok met dikke bodem en een scheut olijfolie op middelhoog vuur.
Snipper de ui en de knoflook en voeg beide toe aan de wok.
Voeg ook alle kruiden toe aan de wok en fruit de ui, knoflook en kruiden en paar minuten terwijl je regelmatig roert.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de cherry tomaatjes en snijd ze door midden.
Voeg de aardappel blokjes, de bloemkool roosjes, de cherry tomaatjes en de uitgelekte kikkererwten toe aan de wok en wok het geheel drie minuten terwijl je het blijft omscheppen.
Zet het vuur onder de wok uit.
Pak een grote ovenschaal en verdeel de helft van het bloemkool mengsel over de bodem van de ovenschaal.
Verdeel daar overheen 1/3 van de geraspte kaas.
Verdeel daar overheen de rest van het bloemkool mengsel.
Maak de vegetarische bloemkool schotel af door de rest van de geraspte kaas over de bovenkant te verdelen.
Gratineer de bloemkool ovenschotel gedurende 20 minuten in de oven tot je een mooi krokant kaas korstje heb. Serveer direct.