Ga terug
–+ servings
Vegetarische ovenschotel met bloemkool, kerrie, kikkererwten en tomaat. Een gezond vegetarisch hoofdgerecht.

Vegetarische bloemkool schotel met kikkererwten en tomaat

Anna Kaptein
Een heerlijke en gezonde vegetarische bloemkool schotel met kikkererwten en tomaat. Een ideaal bloemkool recept voor een vegetarisch hoofdgerecht.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk bloemkool
  • 3 stuks grote aardappels
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 1 stuk rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram kikkererwten
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 2 theelepels kerrie
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 150 gram geraspte belegen kaas

Instructies
 

  • Verdeel de bloemkool in kleine roosjes, was deze en blancheer daarna de bloemkool roosjes 3 minuten in kokend water met een snufje zout.
  • Schil de aardappels, snijd ze in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm en blancheer de aardappel blokjes daarna in het bloemkool water voor 4 minuten.
  • Zet een wok met dikke bodem en een scheut olijfolie op middelhoog vuur.
  • Snipper de ui en de knoflook en voeg beide toe aan de wok.
  • Voeg ook alle kruiden toe aan de wok en fruit de ui, knoflook en kruiden en paar minuten terwijl je regelmatig roert.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de cherry tomaatjes en snijd ze door midden.
  • Voeg de aardappel blokjes, de bloemkool roosjes, de cherry tomaatjes en de uitgelekte kikkererwten toe aan de wok en wok het geheel drie minuten terwijl je het blijft omscheppen.
  • Zet het vuur onder de wok uit.
  • Pak een grote ovenschaal en verdeel de helft van het bloemkool mengsel over de bodem van de ovenschaal.
  • Verdeel daar overheen 1/3 van de geraspte kaas.
  • Verdeel daar overheen de rest van het bloemkool mengsel.
  • Maak de vegetarische bloemkool schotel af door de rest van de geraspte kaas over de bovenkant te verdelen.
  • Gratineer de bloemkool ovenschotel gedurende 20 minuten in de oven tot je een mooi krokant kaas korstje heb. Serveer direct.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!