Geroosterde aardpeer
Anna Kaptein
Aardpeer wordt ook wel topinamboer of Jeruzalem-artisjok genoemd en is heerlijke zoetig van smaak. Dit recept van geroosterde aardpeer is een heerlijke bereiding van aardperen.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 50 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
500 gram aardperen 2 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook zout en peper
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Borstel de aardperen grondig schoon met ene borstel onder de kraan.
Droog de aardperen goed af met een schone theedoek en snijd ze in kwarten.
Verdeel de aardperen over een ovenschaal.
Snijd de knoflook in plakjes en verdeel over de aardperen.
Verdeel de olijfolie over de aardperen e bestrooi met peper en zout.
Hussel de aardperen goed door elkaar zodat ze goed bedekt zijn met de olijfolie.
Rooster de aardperen gedurende 50 minuten in de oven terwijl je ze om de 15 minuten even omschept.