Ga terug
–+ servings
Aardperen roosteren. Een heerlijk vegan aardperen recept.

Geroosterde aardpeer

Anna Kaptein
Aardpeer wordt ook wel topinamboer of Jeruzalem-artisjok genoemd en is heerlijke zoetig van smaak. Dit recept van geroosterde aardpeer is een heerlijke bereiding van aardperen.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram aardperen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • zout en peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Borstel de aardperen grondig schoon met ene borstel onder de kraan.
  • Droog de aardperen goed af met een schone theedoek en snijd ze in kwarten.
  • Verdeel de aardperen over een ovenschaal.
  • Snijd de knoflook in plakjes en verdeel over de aardperen.
  • Verdeel de olijfolie over de aardperen e bestrooi met peper en zout.
  • Hussel de aardperen goed door elkaar zodat ze goed bedekt zijn met de olijfolie.
  • Rooster de aardperen gedurende 50 minuten in de oven terwijl je ze om de 15 minuten even omschept.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!