Maak de weckpot die je gaat gebruiken super goed schoon.
Verwijder de buitenste 'vuile' bladeren van de kool.
Snijd de rode kool met een mandoline in heel dunne reepjes.
Meng de rode kool in een grote kom met het zout en kneed het zachtjes door voor ongeveer 5 minuten totdat de kool zacht is en je vocht uit de rode kool hebt.
Meng het mosterdzaad, de jeneverbessen en de blaadjes laurier door de rode kool.
Doe de kool daarna met de kruiden in de weckpot en druk het heel goed aan.
Giet daarna het vocht erbovenop. De rode kool moet helemaal onder het vocht staan. Is dit niet het geval? Meng dan nog een klein beetje water met een scheut zout en giet dat er nog bovenop zodat het net onder staat.
Vul vervolgens een klein plastic zakje met water en knoop deze dicht. Leg deze bovenop de rode kool zuurkool zodat de rode kool door de druk van het zakje onder het water blijft.
Sluit de pot niet helemaal af, maar laat de deksel een beetje open staan. Zo kan er zuurstof bij en kunnen de gasbelletjes die ontstaan de pot weer verlaten.
Zet de pot met rode kool zuurkool in een koele kamer in je huis (niet in de koelkast!). Proef na een week regelmatig even de zuurkool. Vind je hem zuur genoeg? Zet de pot dan tot gebruik in de koelkast. De kou remt het fermentatie proces af.