Ga terug
+ servings
wrap met zwarte bonen, zoete aardappel en salsa,. Een heerlijk en gezond recept voor het avondeten. Het recept is vegetarisch en als je de feta weg laat ook veganistisch.

Wrap met zwarte bonen, zoete aardappel en salsa

Anna Kaptein
Een heerlijk vega wrap recept, deze wrap met zwarte bonen, zoete aardappel en salsa. Bereid alle losse onderdelen voor, zet op tafel en stel zelf je eigen wrap samen.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 35 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 8 stuks tortillawraps
  • 400 gram zwarte bonen uit blik
  • 1,5 stuk ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepel gemalen komijn
  • 2 theelepel cayennepeper
  • 3 stuks middelgrote zoete bataten
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 2 stuks tomaten
  • 150 gram feta
  • ½ stuk rode peper
  • 2 theelepel rode wijnazijn
  • zout en peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 210°C.
  • Was de zoete aardappelen goed.
  • Snijd ze overlangs doormidden en vervolgens in de lengte in 4 tot 6 lange parten, afhankelijk van de grootte van de aardappel.
  • Leg ze in een braadslee. Sprenkel 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel komijn, 1 theelepel cayennepeper, zout en peper over de parten.
  • Meng alles met je handen goed door elkaar.
  • Rooster de zoete bataat in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.
  • Maak ondertussen een grove bonenpuree en tomatensalsa.
  • Snipper hiervoor de ui en knoflook.
  • Giet de bonen af en spoel ze goed om.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een pan. Fruit de helft van de ui en knoflook tot de ui glazig is.
  • Voeg de bonen en 150 milliliter water toe, alsmede de rest van de komijn en cayennepeper.
  • Breng aan de kook en laat al roerend het vocht voor de helft verdampen.
  • Stamp met een pureestamper de bonen tot een grove puree, voeg eventueel wat extra water toe als het er te droog uitziet. Houd op een laag vuurtje warm.
  • Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadjes.
  • Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Voeg de overgebleven knoflook en ui toe.
  • Snipper het rode pepertje en voeg deze ook toe.
  • Breng op smaak met rodewijnazijn, zout en peper.
  • Bereid de tortillawraps zoals aangegeven op de verpakking.
  • Doe de salsa in een kommetje en zet op tafel.
  • Schep de bonenpuree en zoete bataatparten over in serveerschalen en zet op tafel.
  • Leg de warme tortillawraps erbij en laat iedereen zelf zijn wrap met zwarte bonen, zoete aardappel en salsa samenstellen.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!