Zwarte bonensalade met mais en avocado
Anna Kaptein
Een heerlijke, gezonde en frisse zwarte bonensalade met verse mais en avocado. Een vegetarische en veganistische salade met een Mexicaanse twist. Geschikt als maaltijd salade of als bijgerecht bij bijvoorbeeld de barbecue of een picknick.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
400 gram zwarte bonen uit blik 2 stuks kolven mais 1 stuk avocado 2 stuks tomaten 1 theelepel gemalen komijn 1 stuk rode peper 1 stuk kleine rode ui 4 eetlepels gehakte koriander of peterselie sap van ½ sappige limoen 3 eetlepels olijfolie zout en peper
Verwijder de bladeren en het ‘haar’ rondom de maiskolven.
Breng ruim water in een pan aan de kook en kook hierin de maiskolven in ongeveer 15 minuten gaar.
Spoel ze af met koud water en laat even afkoelen.
Spoel de zwarte bonen goed af en doe ze in een kom.
Snipper het rode uitje en doe bij de bonen.
Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan de kom.
Verwijder de pitjes van het rode pepertje, snijd het pepertje fijn en voeg ook toe aan de kom.
Snijd nu de maiskorrels los van de kolven en voeg ze toe aan de bonen.
Voeg het limoensap, de koriander, het komijn en de olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar.
Snijd vlak voordat je de salade gaat serveren de avocado in stukjes.
Schep deze voorzichtig door de zwarte bonensalade met mais en avocado en breng op smaak met zout en peper.