Ga terug
+ servings
Gerookte zalm met venkelsalade is een heerlijke combinatie door de frisse zoetige salade en de lekkere vettige zalm. Een heerlijk licht recept voor warme zomerse dagen of als lichte lunch.

Gerookte zalm met venkelsalade

Anna Kaptein
Gerookte zalm met venkelsalade is een heerlijke combinatie door de frisse zoetige salade en de lekkere vettige zalm. Een heerlijk licht recept voor warme zomerse dagen of als lichte lunch.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Salade
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram gerookte zalm
  • 1 stuk venkelknol
  • 1/2 stuk rode ui optioneel
  • 1 handje raapstelen
  • 1/2 stuk citroen alleen het sap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels tuinkers
  • 2 theelepels mierikswortel kan uit een potje
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • Zout en peper

Instructies
 

  • Halveer de venkel en snijd de harde kern eruit.
  • Schaaf of snijd de venkel met een mandoline of hele scherp mes zo dun mogelijk en plaats in een kom. Houd het loof apart.
  • Knijp de citroen boven de venkel uit en laat 10 minuten staan.
  • Snijd eventueel de rode ui in zo dun mogelijke ringen en doe het bij de venkel.
  • Meng de mierikswortel met de crème fraîche en breng op smaak.
  • Schik de gerookte zalm op een mooie schaal. Verdeel het mierikswortelsausje in hoopjes over de zalm.
  • Meng dan de raapstelen, tuinkers, venkelloof en olijfolie met de venkel.
  • Breng op smaak met zout en peper en schik de venkelsalade over de zalm.
  • Serveer de gerookte zalm met venkelsalade met toast of matzes en partjes citroen.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!