Verwarm de oven op 150 graden.
Was en rasp de wortels fijn.
Schil en rasp de gember.
Vet een vierkante taartvorm in. (Rond mag natuurlijk ook)
Was en rasp de helft van de sinaasappel en de helft van de limoen en vang beide apart op.
Voeg de suiker, eieren, kruiden, gehakte walnoten, zout en zonnebloemolie samen. Voeg ook de sinaasappelrasp en limoenrasp toe. Klop met een mixer tot en luchtig beslag.
Voeg beetje bij beetje het bloem en bakpoeder toe en blijf goed mixen.
Voeg de geraspte wortel en gember toe en meng het beslag goed.
Schep het beslag in de ingevette vorm en bak in het midden van de oven in ongeveer 1 uur gaar.
Houd vanaf de 50 minuten de gaarheid in de gaten met een sateprikker. Komt deze er schoon uit dan is hij gaar.
Zet de oven uit en laat helemaal afkoelen.
Meng met een mixer de roomkaas, poedersuiker en het sap van de limoen goed door elkaar.
Stort de taart uit de vorm en bestrijk de bovenkant met het roomkaas mengsel.
Garneer de kruidige worteltaart met de halve walnoten.