Ga terug
+ servings
Zoete aardappel pannenkoeken gemaakt van havermout en kokosmelk. Heerlijk als ontbijt of met een hartige vulling te vullen.

Zoete aardappel pannenkoeken

Anna Kaptein
Prachtige oranje zoete aardappel pannenkoeken met havermout, kokosmelk en eieren. Een gezond pannenkoeken recept wat ideaal is als ontbijt of lunch.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Ontbijt
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram zoete aardappels gewassen in schil
  • 150 gram havermout
  • 3 stuks eieren
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snuf zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de zoete aardappelen in hun schil en droog ze af.
  • Leg de zoete aardappels in een ovenschaal en smeer ze rondom in met een klein beetje olijfolie.
  • Pof de zoete aardappels in hun eigen schil 40 minuten in de oven.
  • Doe ondertussen de overige ingrediënten in de keukenmachine en mix door elkaar. De havermout wordt zo ook fijngemalen tot havermeel.
  • Als de zoete aardappels gepoft zijn laat je ze even afkoelen totdat je de schil kan verwijderen. Deze laat nu heel makkelijk los.
  • Voeg de zoete aardappels zonder schil ook toe aan het pannenkoekenbeslag en mix ook goed door totdat je een glad beslag hebt.
  • Zet een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Voeg als de pan goed heet is een soeplepel beslag toe aan de pan.
  • Bak de zoete aardappel pannenkoek tot de bovenkant droog is en draai hem dan om.
  • Bak de zoete aardappel pannenkoek nog ongeveer 1 minuut tot beide kanten mooi goudbruin gebakken zijn.
  • Herhaal dit tot al het beslag op is en je een flinke stapel zoete aardappel pannenkoeken hebt.
  • Je kunt de pannenkoeken heel goed zonder topping eten omdat ze vrij zoet zijn van zichzelf. Wil je er toch iets op doen serveer ze dan met honing, gemengde noten, agavesiroop of stroop.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!