Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verdeel de romanesco in kleine roosjes en was deze goed.
Doe de roosjes romanesco in een ovenschaal, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met de chilivlokken en een snuf zout.
Rooster de romenasco 25 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om.
Beboter ondertussen een quiche vorm met boter en bestuif met wat bloem. Rol het bladerdeeg een beetje uit en verdeel over de quiche vorm.
Verdeel de geroosterde romanesco over de quiche bodem.
Snij de gemarineerde tomaatjes in tweeen en verdeel ook over de quiche.
Klop de eieren samen met het scheutje melk goed oor elkaar. Breng op smaak met een beetje zout.
Verdeel het eimengsel over de romanesco quiche, zorg dat alles goed bedekt is.
Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel als laatste over de quiche.
Bak de romanesco quiche 25 minuten in de oven totdat de korst mooi goudbruin is, de mozzarella is gesmolten en het ei is gestold.