Verwijder het buitenste blad van de rode kool.
Snijd de rode kool met een mandoline of een heel scherp mes in dunne reepjes.
Was de wortelen en snijd de wortelen in hele dunne plakjes.
Maak de knoflook teentjes en de ui schoon en snipper fijn.
Snijd de schil van de gember af en rasp met een fijne rasp.
Zet de wok met een scheut olijfolie op halfhoog vuur.
Voeg de ui, knoflook, geraspte gember en alle kruiden toe en fruit een paar minuten aan terwijl je regelmatig roert. Zorg dat het niet aanbrand!
Voeg de rode kool en de wortel toe en bak kort aan.
Voeg de sojasaus en de ketjap toe, zet het vuur laag en doe de deksel op de wok.
Laat de rode kool en de wortel 15 minuten wokken / stoven op laag vuur terwijl je regelmatig roert. Let goed op dat het niet te droog wordt, voeg zo nodig een klein scheutje water toe.
Kook de mie volgens aanwijzingen op de verpakking.
Bak 6 spiegel eitjes in de koekenpan, zorg dat het eigeel nog wat vloeibaar is.
Giet de mie af en voeg toe aan de gewokte rode kool e wortel en meng goed door.
Breng de bami met rode kool op smaak met zout en eventueel wat extra peper.
Serveer de vegetarische bami met rode kool met de gebakken eitjes, de gebakken uitjes en eventueel de verse koriander. Lekker met cassave chips.