Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade van sperziebonen en rode ui
Anna Kaptein
Deze salade van sperziebonen en rode ui is heerlijk fris en vol groenten. Een kleurrijk, gezond en smaakvol vegetarisch salade recept.
Nog geen beoordelingen
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
10
minuten
min
Totale tijd
20
minuten
min
Gang
Salade
Porties
4
personen
Benodigdheden
1
saladeschaal
1
koksmes
1
pan
1
vergiet
1
knoflookpers
1
koekenpan
Ingrediënten
1x
2x
3x
250
gram
sperziebonen
1/2
krop
eikenbladsla
250
gram
cherrytomaatjes
4
eetlepels
pijnboompitten
1
stuk
rode ui
1
teentje
knoflook
2
eetlepels
olijfolie
1
eetlepel
balsamico azijn
Instructies
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen.
Kook de sperziebonen in 8 - 10 minuten beetgaar en laat ze afkoelen.
Rooster de pijnboompitten.
Snipper de rode ui fijn.
Was de cherrytomaatjes en snijd ze door de helft.
Was de sla en scheur de bladeren in grove stukken.
Meng de olijfolie en balsamico azijn.
Pers het teentje knoflook erbij uit.
Breng op smaak met wat peper en snufje zout.
Voeg alle ingrediënten samen in een slaschaal en besprenkel de salade van sperziebonen met de dressing.
Heb je dit recept geprobeerd?
Laat ons weten
hoe het smaakte!