Ga terug
+ servings
Deze salade van sperziebonen en rode ui is heerlijk fris en vol groenten. Een kleurrijk, gezond en smaakvol vegetarisch salade recept.

Salade van sperziebonen en rode ui

Anna Kaptein
Deze salade van sperziebonen en rode ui is heerlijk fris en vol groenten. Een kleurrijk, gezond en smaakvol vegetarisch salade recept.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Salade
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram sperziebonen
  • 1/2 krop eikenbladsla
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 1 stuk rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn

Instructies
 

  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen.
  • Kook de sperziebonen in 8 - 10 minuten beetgaar en laat ze afkoelen.
  • Rooster de pijnboompitten.
  • Snipper de rode ui fijn.
  • Was de cherrytomaatjes en snijd ze door de helft.
  • Was de sla en scheur de bladeren in grove stukken.
  • Meng de olijfolie en balsamico azijn.
  • Pers het teentje knoflook erbij uit.
  • Breng op smaak met wat peper en snufje zout.
  • Voeg alle ingrediënten samen in een slaschaal en besprenkel de salade van sperziebonen met de dressing.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!